De branchevereniging voor trainen & opleiden

€ 320 miljoen naar opleidingen, omscholing om personeelstekorten in de zorg aan te pakken

FacebookTwitterLinkedIn

Opleiden, bijscholen en omscholen spelen daarbij een essentiële rol

Het kabinet maakt op korte termijn € 347 miljoen vrij om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Als er niets gebeurt zal binnen vier jaar het personeelstekort in de zorg zijn opgelopen tot ruim 100.000 mensen, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het kabinet wil juist dat, tegen die tijd, het personeelstekort helemaal is opgelost. Daarom hebben zij ruim € 300 miljoen beschikbaar gesteld voor opleidingen, omscholing en stageplekken. Ook komen er regionale actieplannen en een landelijke campagne.

De NRTO laat in een reactie op deze plannen weten een grote bijdrage te willen leveren aan het oplossen van deze tekorten door maatwerkopleidingen. Juist door middel van maatwerk, persoonlijke aandacht, flexibiliteit en begeleiding helpen opleiders met het NRTO-keurmerk mensen aan werk. De NRTO pleit daarbij ook de inzet van ervaringscertificaten, waardering en validering van het zgn. informeel leren ofwel het leren op de werkplek. Ria van ’t Klooster (directeur NRTO): ‘Kijk wat iemand al kan en biedt dan een maatwerkoplossing waarbij werken en leren worden gecombineerd. Er kan en gebeurt al heel veel bij private opleiders.’

Om u een indruk te geven van de vele mogelijkheden heeft de NRTO onlangs de publicatie uitgebracht: Leren Loont! Samen met private opleiders werken aan werk in de zorg. Met daarin tal van voorbeelden.

Meer weten?
U kunt hier het nieuwsbericht en het actieplan van het ministerie van VWS bekijken.

Honderden miljoenen extra voor meer personeel in de zorg

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten