Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Klik hier voor meer info over hoe u het keurmerk kunt behalen. En klik hier om de veelgestelde vragen rondom het NRTO-keurmerk te bekijken.

8

KWALITEITSEISEN VAN HET NRTO-KEURMERK

De basis van het NRTO-keurmerk bestaat uit 8 kwaliteitseisen die van belang zijn voor elke private aanbieder, van klassikale opleiders tot aanbieders van (online) opleidingstrajecten en examen- en valideringsinstituten.

Deze 8 kwaliteitseisen zijn uitgewerkt in een checklist waaraan alle leden moeten voldoen. Via deze link kunt u de checklist inzien.

LEDEN OVER HET NRTO-KEURMERK

“Wij zijn trots op het behalen van dit keurmerk”, aldus Barbara Kamer, manager bij de SEU. “Het is een officiële erkenning van de kwaliteit van ons examen en de professionaliteit van de dienstverlening. Daar zijn we natuurlijk trots op. Nog belangrijker is de waarde van het keurmerk voor onze examenkandidaten, want het keurmerk geldt in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit.”

Upload Image...

Het NRTO-keurmerk in regelingen en subsidies

U komt het NRTO-keurmerk steeds vaker tegen. Onderstaand geven wij u een indruk waar het NRTO-keurmerk in genoemd wordt.

1)  NLleertdoor

2)  Stapregeling

3)  Inkoopkader UWV 2021

4)  Aanbesteding Politie

5)  Subsidie scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland

6) Tips voor begeleiders van mensen die moeite hebben met B-VCA (SSVV)

7) DOORZAAM

8) Advies van de commissie vraagfinanciering mbo, doorleren werkt (commissie SAP) Advies Commissie vraagfinanciering mbo Doorleren Werk

9) Stichting Kwaliteitsregister Jeugd heeft de NRTO opgenomen in het accreditatiereglement.

Kies uw situatie en behaal het NRTO-keurmerk

Wilt u het NRTO-keurmerk behalen, dan doorloopt u een aantal stappen. Welke stappen dat zijn, hangt af van uw situatie. Veel leden van de NRTO hebben reeds een erkenning, registratie of certificaat. Hier hebben we rekening mee gehouden bij het ontwikkelen van het NRTO-keurmerk. 

Let op! 

Om het NRTO-keurmerk te behalen is een lidmaatschap van de NRTO een voorwaarde.
Voor meer informatie over het lidmaatschap klik
hier.