De branchevereniging voor trainen & opleiden

Alles over het coronavirus
en trainen en opleiden

FacebookTwitterLinkedIn

De maatregelen als gevolg van de Coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Veel bedrijven maken zich zorgen. Ook in de private opleidingensector. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen. Op deze pagina een overzicht gericht op private opleiders, geclusterd naar onderwerp.Weet dat wij voor u klaar staan en ons uiterste best doen om u te helpen. Juist nu in deze crisistijd.


Dit overzicht wordt geregeld geactualiseerd


Niet overheidserkende trainingen, opleidingen, cursussen en examens

In alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn, mogen weer mensen bij elkaar komen, mist de maatregelen in acht worden genomen. Zoals de 1,5 meter afstand tot elkaar houden. U kunt dit protocol daarbij gebruiken. Maar neemt u daarbij -uiteraard altijd- de wettelijke voorschriften in acht. Zoals bijvoorbeeld in de noodverordeningen vermeld staat.

Hoe organiseer jij op een veilige manier fysieke, klassikale sessies? Dat is de uitdaging in de huidige tijd!

Graag attenderen wij u op een handige Checklist met Tips die trainers en docenten helpt om op een zo veilig mogelijke manier fysieke, klassikale sessie te verzorgen. Deze checklist is een initiatief van de NRTO, Develhub en diverse partners. De praktische checklist is opgezet aan de hand van 3 momenten: Voor, Tijdens en Na de training of opleiding. En voor 3 betrokken rollen: de Opleider/Trainer, de Deelnemer en de Accommodatie. Deze checklist is een praktische vertaling van het NRTO-protocol dat eerder is verspreid en dat is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en het Samen veilig doorwerken protocol van de Rijksoverheid. Heb je aanvullingen op deze checklist, we zien jouw reactie graag in de comments. Namens NRTO & Develhub wensen wij je een goede en veilige opleiding of training!

Per 1 juli 2020 zijn er diverse versoepelingen ingegaan

Op 1 juli zijn er diverse maatregelen versoepeld. Wel zijn er nog steeds noodverordeningen van kracht Check steeds de noodverordening van uw regio. In uw regio kan –wellicht- meer of minder mogelijk zijn. We verwachten voor 1 juni een nieuwe noodverordening naar aanleiding van de persconferentie. Neemt u bij vragen/ onduidelijk heden in uw regio contact op te nemen met de gemeente en/of veiligheidsregio waar u onder valt. Er kunnen grote verschillen zijn in wat wel en niet mag. Een overzicht van de meeste noodverordeningen per regio zijn via deze link te vinden. De model- noodverordening kunt u hier downloaden.

Verdere informatie

In het onderstaande overzicht verstrekken wij over een aantal onderwerpen meer informatie. Staat wat u zoekt hier niet tussen en/of heeft u vragen? Laat het ons weten. U kunt uw vraag mailen naar corona@nrto.nl.

(1) Algemene informatie

Algemene informatie over het coronavirus

(2) Informatie over wettelijk erkende opleidingen (VO, MBO en HO)

Het voortgezet /middelbaar onderwijs en het coronavirus
Het middelbaar beroepsonderwijs en het coronavirus
Het hoger onderwijs en het coronavirus

(3) Andere onderwerpen

Informatie voor VCA-opleiders
Vragen over inburgering
Informatie NT1 en NT2 over het Coronavirus
Mogelijkheden voor online opleiden
Mooie (online) initiatieven
Informatie over annuleringen
Vragen over bedrijfscontinuïteit en financiële regelingen
Vragen over medewerkers en het coronavirus
Mogelijkheden voor digitaal vergaderen

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten