Veranderingen op de arbeidsmarkt

Het belang van blijven ontwikkelen

Na werkzaam te zijn geweest in de commerciële sector, gooit Wouter Pieters in 2012 het roer om en maakt hij de overstap naar de (semi) overheid. Eerst voor UWV, waar hij zich bezighield met de toekenning van WW- en WAO-uitkeringen. Vanaf 2018 werkt hij voor Douane Nederland – regio Eindhoven.

De vele veranderingen op de arbeidsmarkt en in het bijzonder de administratieve processen, zijn voor hem aanleiding om zich verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel: het behalen van een hbo-diploma. Zijn interesse in de totstandkoming van beleid en zijn vermogen om te plannen en organiseren, vormen de basis voor het starten met de opleiding Nemas® Middle Management met het diploma van de Associatie voor Examinering.

De opleiding volg hij via een maatwerktraject bij De Laat Kenniscentrum in Eindhoven. Door het totaalpakket aan diensten voor een leven lang leren zijn zij niet alleen zijn opleider, maar ook regelmatig sparringpartner. Het belang van een docent komt ook bij Wouter naar voren. Zijn docent Gilbert de Laat weet met enthousiasme, humor en de vele praktijkvoorbeelden, de lesstof over te brengen.