De branchevereniging voor trainen & opleiden

Webinar over Nationale Zorgklas:
hét opleidingsplatform voor snelle inzetbaarheid

FacebookTwitterLinkedIn

Binnenkort wordt het digitale opleidingsplatform de Nationale Zorgklas gerealiseerd. We willen u als opleidingsinstelling graag meenemen in de ontwikkeling van dit nieuwe platform. Daarom organiseert ActiZ op donderdag 23 april van 16.00-17.00 uur een webinar, waarin we een sneak preview geven in de Nationale Zorgklas. We gaan dan ook in op de rol en betekenis van de Nationale Zorgklas voor opleidingsinstellingen, wat de kosten zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

U kunt zich hier voor het webinar aanmelden.

De Nationale Zorgklas
Vanuit ActiZ, MBO Raad en NRTO wordt hard gewerkt om de Nationale Zorgklas zo snel mogelijk online te krijgen. Dit initiatief speelt in op de noodzaak dat er door de coronacrisis meer mensen nodig zijn in de zorg. De Nationale Zorgklas is een opleidingsplatform dat huidig zorgpersoneel en mensen zonder zorgervaring versneld schoolt om inzetbaar te zijn in de zorg. Denk hierbij aan kennis over Covid-19, ADL, hygiëne, dementie en voeding. Het betreft een online trainingsprogramma verzorgd door vakdocenten van verschillende opleidingsinstellingen. De Nationale Zorgklas maakt het zo mogelijk om deelnemers binnen een week inzetbaar te maken. En dat is vooral nu heel belangrijk!

Ambitie
Het neerzetten van een landelijk platform vraagt nauwe samenwerking en afstemming tussen opleiders, IT-specialisten, werkgevers en financiers. De Nationale Zorgklas is zo goed als gereed, de laatste inhoudelijke tests worden uitgevoerd en er worden voorbereidingen getroffen voor de eerste online trainingsprogramma’s. De eerste groep deelnemers zullen in week 18 door de Nationale Zorgklas geschoold kunnen worden.

Opleiders als sleutel tot succes
Een innovatief opleidingsplatform als de Nationale Zorgklas is sterk afhankelijk van de kennis, expertise en professionaliteit van opleidingsinstellingen. Vakdocenten vormen de sleutel tot het succes. Samen met u hopen wij van de Nationale Zorgklas een groot succes te maken!