
Eén van de grootste uitdagingen binnen de HR-sector is het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers in een snel veranderende arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken naar concrete manieren om leren en ontwikkelen structureel te verankeren in hun organisatiecultuur. Tegelijkertijd ontbreekt het vaak aan overzicht van kwalitatief goede opleiders. De NRTO biedt hierin dé oplossing: wij zorgen voor herkenbaarheid, betrouwbaarheid en transparantie in het particuliere opleidingsaanbod. Via ons keurmerk, de gedragscode en kwaliteitsborging maken wij het voor HR-professionals makkelijker om verantwoorde keuzes te maken in het opleidingslandschap. Het resultaat? Medewerkers krijgen toegang tot kwalitatieve en relevante opleiders. Organisaties bouwen aan een leercultuur die past bij hun strategie en medewerkers blijven wendbaar, betrokken en gemotiveerd. Breng je stem uit voor 30 mei!
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Bij het NRTO kwaliteitskeurmerk hoort dat jaarlijks via een eigen evaluatie of audit door een externe instelling continu wordt nagedacht over verdere verbetering of ontwikkeling door de opleiders. Opleiders houden hun aanbod actueel en zorgen daardoor voor de benodigde innovatie.
Onze diensten gaan verder dan het kwaliteitskeurmerk: we ontwikkelen praktische handreikingen voor leden bij nieuwe regelgeving en zorgen ervoor dat het thema ‘leven lang ontwikkelen’ op alle niveaus van beleid en praktijk doordringt. We faciliteren bijvoorbeeld publiek-private allianties waarin werkgevers en opleiders samenwerken aan maatwerktrajecten voor sectoren met personeelstekorten. Daarnaast lopen we voorop in het agenderen van thema’s als microcredentials en skills-based HR-beleid.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
- Keurmerk NRTO: Steeds meer werkgevers vragen specifiek naar opleiders met het NRTO-keurmerk, vanwege de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid. Het keurmerk is recentelijk weer geactualiseerd en versterkt. Potentiele leden dienen eerst het keurmerk te behalen, daarna kunnen ze lid worden.
- Publicaties en media-aandacht: De NRTO heeft recent een open brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin opgeroepen wordt om te investeren in Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast vroegen we middels een interview in het FD aandacht voor de handhaving Wet DBA (zzp’ers). Naar aanleiding van onze diverse oproepen om aandacht voor de arbeidsmarkt, het zzp-dossier en Leven Lang Ontwikkelingen zijn we o.a. genoemd in de initiatiefwet ZZP en zijn er Kamervragen gesteld. De NRTO wordt regelmatig gevraagd als gesprekspartner in landelijke discussies over onderwijs en arbeidsmarkt met zichtbaarheid in onder andere NRC, het FD en bij BNR Nieuwsradio.
- Samenwerkingen en pilots: De NRTO werkt actief mee aan pilots rond skillsgerichte ontwikkeling. Bijvoorbeeld met Leeroverzicht.nl en de Alliantie Samen Werken voor Werk (met ABU en OVAL). Onlangs boden we met de MBO Raad een petitie aan m.b.t. knelpunten in het inburgeringsonderwijs. De NRTO heeft een brede achterban en is dus op tientalle dossiers actief.
Met onze voortdurende inzet voor kwaliteit, samenwerking en innovatie dragen we bij aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt en ontwikkeling van werkenden. Daarom zijn wij trots om mee te dingen naar de HR Changemaker Award.