De branchevereniging voor trainen & opleiden

Tweede Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) op werkbezoek bij NRTO-lid de Fotovakschool

FacebookTwitterLinkedIn
PERSBERICHT

Foto: Pepijn Gijssel, Fotovakschool

Rotterdam, op maandag 15 oktober 2018 heeft Zohair El Yassini (Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder middelbaar beroepsonderwijs) een werkbezoek gebracht aan de Fotovakschool. Tijdens dit werkbezoek is Zohair El Yassini uitgebreid in gesprek gegaan met studenten en docenten. Doel van het werkbezoek was een nadere kennismaking met het privaat onderwijs. Hoe werken zij in de praktijk? Op welke wijze geven zij het onderwijs vorm? Hij heeft met hen onder andere gesproken over de doorstroming van mbo naar het hbo en de aansluiting op de snel veranderende maatschappij. Ook liet hij zich informeren over de ontwikkelingen in dit digitale tijdperk, de veranderende rol van fotografie en film en de veranderende arbeidsmarkt. Deze factoren zijn van grote invloed op de toekomst van het vak beeldcommunicatie. Zohair El Yassini was daarbij onder de indruk van de wijze waarop studenten gestimuleerd worden tot ontwikkeling van hun talenten maar ook van de passie die studenten én docenten hebben voor het vak dat geleerd wordt. Een bruisende school die effectief inspeelt op talentontwikkeling én arbeidsmarktaansluiting.

“Mbo’ers zijn het fundament van de Nederlandse samenleving”, zegt Zohair El Yassini. “De Fotovakschool is een succesvol voorbeeld van hoe onderwijs naar de 21e eeuw wordt gebracht. Met een diploma van de Fotovakschool lig je bij toekomstige werkgevers bovenop de stapel”.

“We laten zien dat het mogelijk is maximale kwaliteit te leveren voor een minimaal bedrag, zonder overheidsfinanciering”, zegt Jos van Lavieren, vestigingsleider van Fotovakschool Rotterdam. “Goede, persoonlijke begeleiding van de student is daarbij cruciaal”.

De Fotovakschool
De Fotovakschool een van de bekendste en oudste private vakscholen. De fotovakschool biedt onderwijs dat studenten ruimte geeft om talent en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn. Het is de enige private opleider in de fotografie die opleidt tot een wettelijk erkend mbo- en hbo-diploma. Veel van de studenten aan de Fotovakschool hebben hun opleiding gekozen met hun hart. Studenten die de vurige wens hebben om zich te specialiseren in fotografie of met talent voor het vak, ver kunnen komen. Bij de Fotovakschool kunnen studenten deze talenten ontwikkelen en volgroeien als fotograaf. Naast fotografie worden ook andere wegen verkend. Binnen de opleiding is aandacht voor het ondernemen en de commerciële kant.

De NRTO
De NRTO is de brancheorganisatie voor privaat gefinancierde opleiders. Lid zijn onder andere mbo- en hbo-opleiders. Ook aanbieders van (taal-) trainingen, branche- en functiegerichte opleiders, aanbieders van overheidserkende VO, exameninstituten, EVC aanbieders en ontwikkelaars van leerplatforms en (online) materiaal zijn lid van de NRTO. Naast een eventuele wettelijke erkenning zijn leden in het bezit van het NRTO-keurmerk. Het teken van kwaliteit en professionaliteit.

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten