De branchevereniging voor trainen & opleiden

Reactie NRTO op SER advies over postinitieel leren:

FacebookTwitterLinkedIn

werkende verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling

Investeren in leren loont. Het is voor iedereen goed, voor de persoon zelf, voor de maatschappij en voor de economie. Hierdoor worden, zijn en blijven mensen wendbaar, weerbaar en inzetbaar op de arbeidsmarkt. De NRTO kan zich vinden in het advies van de SER ‘Leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan een advies over postinitieel leren’ dat op 29 maart 2017 is verschenen.

De SER is van mening dat werkenden en werkzoekenden zelf aan de slag moeten met een Leven Lang Ontwikkelen. Hiervoor krijgen zij een aantal instrumenten aangereikt zoals een ontwikkelrekening, EVC, laagdrempelige ondersteuning bij het maken van keuzes in loopbaan en opleiding. De SER pleit daarbij voor trekkingsrechten voor al het overheidserkend onderwijs, publiek en privaat.

Werkenden en werkzoekenden moeten meer gestimuleerd en gefaciliteerd worden om het heft in eigen hand te nemen en invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van hun loopbaan en werkzekerheid. De adviezen die worden gegeven in het SER Advies leggen de regie bij de werkende, werkzoekende zelf. ‘Het SER advies sluit daarmee uitstekend aan bij het aanbod ‘Naar een ontwikkelingsgerichte arbeidsmarkt Aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen’ van ABU, Cedris, OVAl en de NRTO. Dit aanbod hebben wij gisteren aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER overhandigd’, aldus NRTO-directeur Ria van ’t Klooster.

Lees hier Aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen. U kunt hier de argumentenkaart downloaden.

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten