De branchevereniging voor trainen & opleiden

Nieuw kwaliteitslabel brengt zwemonderwijs naar een hoger plan

FacebookTwitterLinkedIn

DSC01473De laatste maanden zijn er veel berichten in de media verschenen over de steeds slechtere zwemvaardigheid van Nederlanders. Het aantal verdrinkingsgevallen neemt toe ten opzicht van 2012. In Europees verband wordt gewerkt aan een hoger niveau van het zwemonderwijs in de vorm van een kwaliteitslabel: EQF, met de Nederlandse variant NLQF. Het Nationaal Coördinatie Punt (NCP) NLQF heeft de opleiding zwemonderwijzer van ENVOZ als eerste erkend volgens deze Europese normen.

Daarmee loopt ENVOZ voorop in de Zwembad- en Recreatiebranche. ENVOZ wil in ieder geval het niveau van de zwemonderwijzer hoog houden en daarmee voorop lopen in de branche. Ook steeds meer recreatiebedrijven krijgen te maken met de opleiding zwemonderwijzer doordat zwembaden bij recreatiebedrijven in de daluren steeds vaker op zoek zijn naar een alternatieve invulling.

Het NLQF slaat een brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt door kwalificaties inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Het helpt bovendien om de kwaliteit van de opleidingen te verbeteren. Het NCP NLQF is een onafhankelijke organisatie die zorgt voor de invoering van het NLQF in Nederland, en heeft onder andere de volgende taken:
• De inschaling in het NLQF (en EQF) van de niet door de overheid gereguleerde kwalificaties. De kwalificaties die zijn ingeschaald, opnemen in het NCP-register. Dit register is in te zien op deze site.
• Informatie en communicatie over het NLQF en EQF.
• Monitoring en evaluatie van het NLQF van zowel het kwalificatiekader zelf als het invoeringsproces.

Het NCP NLQF wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW en de Europese Commissie. De aanvragende organisaties betalen een tarief voor zowel de beoordeling van de validiteit als de inschaling

ENVOZ BV
Envoz bv is een bedrijf dat al 35 jaar Internationale Zwemdiploma’s aan zwembaden en instellingen verkoopt. Naast zwemdiploma’s verzorgt ENVOZ branche erkende opleidingen en cursussen. ENVOZ is erkend door Sociaal Fonds Recreatie en aangesloten bij de IFSTA (International Federation Swimming Teachers Associations) en NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). De NRTO is de brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland.

BRON:ENVOZ

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten