De branchevereniging voor trainen & opleiden

Minister van Engelshoven lanceert nieuw mbo-portal KiesMBO.nl

FacebookTwitterLinkedIn

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans dat ik een baan vind als ik mijn opleiding heb afgerond? Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven lanceerde ‘KiesMBO.nl’: de nieuwe mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep. Uiteraard staan ook de opleidingen van private mbo-opleiders op de mbo-portal vermeld.

Deze portal is goed voor jongeren die een mbo-opleiding moeten kiezen en zich goed willen orienteren op hun toekomstig beroep en de opleiding. Voor volwassenen die zich willen orienteren op een opleiding om zich bij- of om te scholen naar ander beroep komt er mogelijk ook een portal. De minister wijst hierop in haar brief leven lang ontwikkelen d.d. 27 september 2018. De NRTO onderneemt hiertoe ook zelf initiatieven.

KiesMBO.nl geeft jongeren en volwassenen in het vo en mbo een overzicht van mbo-opleidingen, beroepen en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor docenten en decanen is Kiesmbo.nl een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding. De portal integreert de inhoud van de websites MBO Stad en Beroepeninbeeld.nl, die voortaan naar Kiesmbo.nl zullen doorverwijzen.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven: “Met de ontwikkeling van ‘KiesMBO’ ondersteunen we jongeren, ouders en docenten bij het praten over en het maken van bewuste en afgewogen studie- en loopbaankeuzes. Naast objectieve en betrouwbare informatie over werkvelden, beroepen en functies, opleidingen en het perspectief op de arbeidsmarkt, biedt de portal aanvullende informatie over de tevredenheid van studenten over hun opleiding, percentages geslaagden, kans op werk en doorstroom binnen het mbo of naar het hbo. Zo kunnen studenten door het bos de bomen zien en de verstandige keuze maken die bij past bij hun plaatje van de toekomst.”

KiesMBO.nl is in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontwikkeld door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerd bedrijfsleven en jongerenorganisaties. KiesMBO.nl wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt.

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten