De branchevereniging voor trainen & opleiden

Keuzegids Hbo 2018: ‘Briljantjes tussen particuliere hogescholen’

FacebookTwitterLinkedIn

In de recent verschenen Keuzegids Hbo 2018 staan in de top 10 van beste kleine hogescholen opvallend veel particuliere scholen. ‘Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde’, aldus de keuzegids.

‘Bij de kleine hogescholen (tot 700 eerstejaars), daar zitten echte briljantjes tussen’, aldus de Keuzegids. In de top tien staan opvallend veel particuliere scholen. Op de eerste plaats staat de businessopleiding IVA in Driebergen. De hotel- en toerisme-opleidingen scoren ook erg hoog: Tio en Notenboom. Wittenborg, NOVI en TMO staan ook in de top 10. The New School for Information Services wordt genoemd als uitblinker. Ook Thim Hogeschool biedt een top opleiding aan.

Naast de eisen van de NVAO voldoen deze hogescholen ook aan de vereisten van het NRTO-keurmerk. Zij hanteren de algemene voorwaarden en onderschrijven de gedragscode. Tevens zijn zij aangesloten bij De Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken.

De Keuzegids Hbo 2018 is een onafhankelijke vergelijkingsgids voor studiekiezers in Nederland. Hij is gebaseerd op de meest actuele gegevens over toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit. Het gaat daarbij om zowel de studentenoordelen als om de keuring van de NVAO. De Keuzegids Hbo 2018 is uitgebracht door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden, een onafhankelijk instituut dat gespecialiseerd is in opleidingsinformatie en kwaliteitsvergelijking.

Lees hier het persbericht.

Bron: Keuzegids Hbo 2018

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten