De branchevereniging voor trainen & opleiden

Blog Lodewijk van Ommeren: Mijlpaal

FacebookTwitterLinkedIn

De Nederlandse markt biedt opleidingen te kust en te keur. Maar hoe weet je nou dat je kwaliteit voorgeschoteld krijgt? Daar bieden we met het NRTO-keurmerk een handvat. Dat predicaat geeft aan dat je met de top te maken hebt. Want daar staan we voor bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. We zijn het keurkorps als het gaat om training en opleiding.

Dat is allereerst een opgave aan ons zelf. Want wie bij het keurkorps wil horen, moet niet bang zijn. Moet bereid zijn om de lat steeds iets hoger te leggen voor zichzelf. Het keurmerk is daarbij een eerste mooie stap. Daarin beloven we dat we onze processen op orde hebben, zodat we ook daadwerkelijk aan continue verbetering kunnen werken. We zetten alleen deskundige docenten, trainers en adviseurs in en blijven investeren in hun deskundigheid. Ons aanbod is dan ook transparant, zodat je weet wat je krijgt en wat de leeruitkomsten zijn. Tenslotte brengen we de tevredenheid van onze klanten objectief in kaart, door deze periodiek te laten meten. Keurmerkhouders laten dus zien hiermee hun opdrachtgevers serieus te nemen en kwaliteit te willen bieden. Dat is essentieel voor ons als private aanbieders. We drijven niet op overheidsbekostiging maar floreren bij de gratie van tevreden klanten.

Nog enkele weken en dan zijn alle leden van de NRTO daadwerkelijk gecertificeerd met het NRTO-keurmerk. Ook al onze nieuwe aspirant leden bevinden zich in verschillende fasen van het certificeringstraject. Ik vind dat een hele mooie mijlpaal. Een moedige stap ook. Je legt eisen aan jezelf op en committeert je er aan. Eigenlijk is het een toezegging aan leren. Door onze branche, onze organisaties en door ons zelf. Precies wat je mag verwachten van onze sector. Want… wie een leven lang leren propageert, moet dat natuurlijk zelf ook in de praktijk brengen. Individueel en als organisatie. Iedere dag!

Lodewijk van Ommeren
NRTO Bestuurslid met portefeuille kwaliteit

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten