5 veelgestelde vragen rondom het NRTO-lidmaatschap

We hebben voor u de veelgestelde vragen rondom het NRTO-lidmaatschap verzameld. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan naar 030 – 267 37 78 of stuur een e-mail naar info@nrto.nl.

Wat kost het lidmaatschap van de NRTO?

De kosten van het lidmaatschap zijn gebaseerd op de omzet die wordt behaald met trainings-, opleidingsactiviteiten, levering van lesmateriaal en/of het aanbieden van (deel)examens en/of een EVC-traject en/of een andere vorm van beoordeling aanbieden, op concernniveau indien van toepassing. De berekening van de contributie gaat naar rato van de maand van toetreding. Op deze pagina kunt u de kosten vinden van het NRTO-lidmaatschap.

Is mijn organisatie automatisch aangesloten bij de geschillencommissie als ik lid van de NRTO ben?

Als u lid bent van de NRTO en als u actief bent op de consumentenmarkt, dan bent u automatisch aangesloten bij de Geschillencommissie.

Is het NRTO-keurmerk verplicht voor alle leden?

Ja, van alle leden wordt verwacht dat zij binnen 1 jaar na het toekennen van het lidmaatschap het NRTO-keurmerk behalen. Leden die het keurmerk al behaald hebben, moeten dit ieder jaar middels het invullen van de kwaliteitsverklaring her registreren. Bij het niet voldoen aan de vereisten heeft dit gevolgen voor het lidmaatschap. Dit staat verder beschreven in de norm.

Hoe vraag ik het NRTO-lidmaatschap aan?

Wanneer u voldoet aan de toelatingscriteria dan kunt u het aanvraagformulier invullen. Als u aanvraag compleet is, wordt uw aanvraag voorgelegd aan de commissie Kwaliteitshandhaving. Zij brengen advies uit aan het bestuur. Als het bestuur ook akkoord gaat dan krijgt u bericht met een positief bericht.

Wat zijn de toelatingscriteria voor het NRTO-lidmaatschap

Er zijn 17 criteria waar u aan moet voldoen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de financiële bedrijfscontinuïteit van de organisatie, moet er bij de aanvraag een UBO-registratie aangeleverd worden en het lid dient zijn omzet hoofdzakelijk (51% of meer) te behalen uit privaat onderwijs. Lees hier alle toelatingscriteria.