5 veelgestelde vragen rondom het NRTO-lidmaatschap
We hebben voor u de veelgestelde vragen rondom het NRTO-lidmaatschap verzameld. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan naar 030 – 267 37 78 of stuur een e-mail naar info@nrto.nl.
De kosten van het lidmaatschap zijn gebaseerd op de omzet die wordt behaald met trainings-, opleidingsactiviteiten, levering van lesmateriaal en/of het aanbieden van (deel)examens en/of een EVC-traject en/of een andere vorm van beoordeling aanbieden, op concernniveau indien van toepassing. De berekening van de contributie gaat naar rato van de maand van toetreding. Op deze pagina kunt u de kosten vinden van het NRTO-lidmaatschap.
Als u lid bent van de NRTO en als u actief bent op de consumentenmarkt, dan bent u automatisch aangesloten bij de Geschillencommissie.
Ja, van alle leden wordt verwacht dat zij binnen 1 jaar na het toekennen van het lidmaatschap het NRTO-keurmerk behalen. Leden die het keurmerk al behaald hebben, moeten dit ieder jaar middels het invullen van de kwaliteitsverklaring her registreren. Bij het niet voldoen aan de vereisten heeft dit gevolgen voor het lidmaatschap. Dit staat verder beschreven in de norm.
Wanneer u voldoet aan de toelatingscriteria dan kunt u het aanvraagformulier invullen. Als u aanvraag compleet is, wordt uw aanvraag voorgelegd aan de commissie Kwaliteitshandhaving. Zij brengen advies uit aan het bestuur. Als het bestuur ook akkoord gaat dan krijgt u bericht met een positief bericht.
Er zijn 17 criteria waar u aan moet voldoen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar:
- De financiële bedrijfscontinuïteit van de organisatie
- Moet er bij de aanvraag een UBO-registratie aangeleverd worden (voor eenmanszaken geldt de UBO-registratieplicht niet)
- Het lid dient zijn omzet hoofdzakelijk (51% of meer) te behalen uit privaat onderwijs