De branchevereniging voor trainen & opleiden

Informatie over inburgering en het coronavirus

Waar kan ik informatie vinden over inburgering?

Deze pagina is op 25 maart 2020 bijgewerkt.

De NRTO heeft zich samen met OVAL en de MBO-raad hard gemaakt voor afstandsonderwijs voor inburgeringsplichtigen. Dit heeft geleid tot gesprekken met het ministerie van SZW, Duo en Blik op Werk met resultaat.
Onderstaand treft u de link aan naar het nieuwsbericht van de Rijksoverheid en het servicedocument.

Afstand onderwijs voor inburgeringsplichtigen door maatregelen coronavirus
Bron: Nieuwsbericht Rijksoverheid 25-03-2020 16:20

Ingangsdatum nieuw inburgeringsstelsel naar 1 juli 2021

De invoering van het nieuwe inburgeringsstelsel wordt met zes maanden opgeschoven naar 1 juli 2021. Rijksoverheid, gemeenten en andere betrokken organisaties hebben een extra half jaar nodig om de invoering van het stelsel zorgvuldig voor te kunnen bereiden. Zo wordt er nog gewerkt aan lagere regelgeving en aan de inrichting van gegevensuitwisseling tussen organisaties. Ook lopen er nog steeds gesprekken met de VNG over de wettelijke en financiƫle kaders. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. (Bron: Rijksoverheid).

Naar aanleiding van diverse signalen heeft de NRTO, samen met de MBO raad en Oval een brief gestuurd naar minister Koolmees. Deze kunt u hier vinden.

Bij deze brief zijn er concrete voorstellen gedaan. Voorstel NRTO MBOraad en OVAL voor aanbieders inburgering gedurende de Covid-19 crisis

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten