De branchevereniging voor trainen & opleiden

Taaltrainersdag NRTO 23 november 2019

   23/11/2019

10:00 - 17:00 uur

   Vught

Language Institute Regina Coeli, Martinilaan 12 te Vught

FacebookTwitterLinkedIn

Meld u nu aan voor de NRTO taaltrainersdag op 23 november 2019.
De taaltrainer in transitie!

Plenaire lezing
Taal in transitie: waar blijft de taaltrainer?
De wereld(economie) wordt steeds meer één groot dorp. Communiceren wordt daardoor complexer en tegelijkertijd schijnbaar simpelere door ondersteunende technologie.

 • Welke positie neemt de talenbranche in deze transitie in?
 • Anticiperen we als Nederlandse talenbranche goed op de veranderingen?
 • of zouden we juist een veel sturender rol moeten pakken?
 • welke rol spelen taaltrainers en taleninstituten daarin?

 • Maaike Verrips neemt ons mee in deze transitie. Aan de hand van ontwikkelingen en voorbeelden zet ze ons als taaltrainers aan het denken over onze rol nu en in de toekomst.

  Maaike Verrips is eigenaar van De Taalstudio (www.taalstudio.nl) en directeur van het jaarlijkse Drongo Talenfestival. Maaike studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in psycholinguistiek en sociolinguistiek. Ze werkte als onderzoeksassistent aan het Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek in Nijmegen en promoveerde in 1996 aan Universiteit van Amsterdam.

  Masterclass 1 – Maaike Verrips – De Taalstudio, Esther van Berkel – Language Institute Regina Coeli  De taaltrainer in transitie

  Vanuit de wereld die Maaike Verrips in de plenaire lezing schetst daagt ze met Esther van Berkel in deze Masterclass de deelnemers uit. Aan de hand van verschillende scenario’s gaan de deelnemers de toekomst van de taaltrainers verder verkennen en vormgeven:

  • Wat is het profiel van de toekomstige taaltrainer?
  • Welke rol moeten taaltrainers en taleninstituten vanuit de verschillende scenario’s pakken?
  • Hoe zien onze toekomstige cursisten eruit?
  • Wat verwachten ze van ons en wat hebben ze?
  • Is een wereld zonder ons denkbaar…?  Esther van Berkel is Director of Studies van Language Institute Regina Coeli en vertegenwoordigt in het bestuur van de NRTO de talensector. Esther studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen Finoegristiek en specialiseerde zich naast het Fins, Hongaars en Samisch in de historisch vergelijkende taalwetenschap van de Finoegrische talen. Jaren later keerde zij terug naar haar Alma Mater voor twee post-academische leergangen: Business Strategy en Verandermanagement.


  Masterclass 2 – Maud Beersmans – Babel  Gepersonaliseerd leren

  In deze interactieve masterclass/workshop onderzoeken we gepersonaliseerd leren. We gaan op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat houdt gepersonaliseerd leren in?
  • Wat verwachten cursisten op het gebied van gepersonaliseerd leren?
  • Wat zijn de valkuilen van gepersonaliseerd leren?
  • Hoe kan je gepersonaliseerd leren toepassen in je (groeps)lessen?

  Aan de hand van theorieën over gepersonaliseerd leren en praktijkervaringen bij Babel willen we je handvatten bieden om je onderwijs verder te personaliseren. Je gaat naar huis met concrete ideeën die je direct kan toepassen in je lessen.

  Masterclass 3 – Prof. dr. ir. Kasper Boon – Skillstown  Taalonderwijs in het kader van de 21ste -eeuwse vaardigheden

  Kasper Boon is al zijn hele leven bezig met leren. Hij is uitermate geïnteresseerd in alles dat met leren te maken heeft en in die rol heeft hij zijn inbreng als innovator bij SkillsTown, Nederlands grootste online opleider. Zijn streven is om iedereen de mogelijkheid te geven om te leren, ongeacht afkomst, ervaring of wat dan ook. In deze workshop neemt hij je mee in de boeiende ontwikkeling rond de 21ste -eeuwse vaardigheden en in het bijzonder de invloed van AI (artificiële intelligentie) op het taalonderwijs. www.skillstown.com

  Masterclass 4 – Petra Lentjes – KleurRijker  Nederlands op de werkvloer

  Lesgeven in een traject Nederlands op de werkvloer vraagt om een specifieke aanpak. Je wilt immers dat de doelen aansluiten op de eisen van de werkplek, en vindt het belangrijk dat de cursisten ook buiten de les op hun werk actief bezig zijn met de taal. In deze workshop krijg je handvatten hoe je een dergelijk traject kunt opzetten en de toepassing in de werksituatie kunt stimuleren. Na afloop van deze workshop kun jij doelgericht aan de slag gaan met het opzetten van jouw werkvloergerichte taaltraject. Hierbij maak je gebruik van verschillende lesmaterialen, waaronder authentiek materiaal.
  Deze workshop wordt verzorgd door Petra Lentjes. Petra is specialist op het gebied van bedrijfscommunicatie en is daarnaast NT2-docent en NT2-docentenopleider. Zij beschikt over ruime ervaring op het gebied van werkvloergerichte taaltrainingen.

  Kosten voor deelname
  Wij vragen een deelnemersbijdrage. Onderstaande prijzen zijn excl 21% BTW.
  Vroegboekkorting
  tot en met 1 oktober NRTO-leden € 145,00
  na 1 oktober voor leden van de NRTO € 165,00
  Ook indien u als zzp’er werkzaam bent voor een taaltrainingsbureau dat lid is van de NRTO, kunt u gebruik maken van dit tarief.

  tot en met 1 oktober Develhub / fnv zzp pzo € 170,00
  na 1 oktober Develhub / fnvzzp pzo € 180,00

  niet leden tot en met 1 oktober € 220,00
  niet leden na 1 oktober € 250,00  Klik hier voor de voorwaarden.

De website van de NRTO maakt gebruik van cookies.   Meer informatie?   |   Bericht sluiten